COACHING EN VOEDING

Bij het starten van een coachtraject kan het heel waardevol zijn om ondersteunend goed naar je eigen voedingspatroon te kijken. Gelukkig is er steeds vaker aandacht voor de rol die voeding speelt op je lichaam en de manier waarop je reageert. Bij stress, burn-out, chronische pijn of vermoeidheid kan een persoonlijk voedingsplan meehelpen om regie te nemen over je eigen leven. Samen met coaching kun je dan hele grote stappen voorwaarts zetten.

Je kunt jezelf verdiepen in je voedingspatronen en informatie zoeken via boeken of internet. Er in inmiddels heel veel te vinden.

Het kan ook zijn dat je meer voelt voor een persoonlijk advies.
Een professional kan voor jou een passend voedingsplan maken, afgestemd op het vinden van jouw balans of het ondersteunen in de oplossing van jouw klachten.

Met natuurgeneeskunde ga je uit van het oplossen van de oorzaak in plaats van onderdrukken van de symptomen. Dit sluit heel erg goed aan bij het coachen met paarden. En je kijkt niet alleen naar wat de voeding doet met je spijsverteringskanaal en bijbehorende organen, maar neemt juist ook je balans in je leven mee om een totaal beeld te krijgen. Dat vind ik een krachtige combinatie om bewust met jezelf bezig te zijn. Wat ook prettig is: een voedingsplan uitvoeren, geeft je een handvat om meteen regie te kunnen nemen. Bewust met jezelf bezig zijn of werken aan jezelf hoeft zo niet “vaag” te zijn.

Zelf heb ik ook gemerkt hoe belangrijk de juiste voeding kan helpen om in balans te komen en te blijven. Ik had onverklaarbare klachten aan mijn darmen en mijn spijsvertering liep niet lekker. Toen ik samen met de natuurgeneeskundige ging zoeken kwam ik ook bij mijn patronen uit: Mijn eetpatroon was door te trekken naar de manier waarop ik in mijn leven bezig was. Gehaast koken met ingrediënten die snel verteren of voorbewerkt zijn, zodat ze snel gaar zijn. Ook mijn snel-snel eten was één op één te vertalen naar gehaast leven. Misschien herken je er wel wat in.

Ik ben oorzaken en oplossingen gaan zoeken. Ondersteund door het voedingsplan kon ik anders inkopen, koken en eten. Maar ook kreeg ik een andere balans in het leven. Dacht ik altijd op een drukke, snelle manier door het leven te gaan, omdat ik “nou eenmaal zo was!”
Onder andere door de professionele adviezen van de natuurgeneeskundige behandelaar kreeg ik het inzicht dat als dit écht bij me zou horen, ik er ook energie van zou moeten krijgen. En mij kostte deze manier van leven alleen maar energie! Ik moest regie gaan nemen op de snelheid waarmee ik in het leven stond en ontdekken dat ik inderdaad veel beter gedij als ik de zaken een beetje beter beschouw en met minder vuur door mijn leven ga.

logo-site-met-tekst

 

Coaching met paarden bij Eigenweis Coaching kan jou ondersteunen om op zoek te gaan naar wat en wie je eigenlijk bent, waar je nu echt energie van krijgt. En leert je voelen en stappen zetten om dat dan ook te gaan doen. En als je daarbij kritisch kijkt naar jouw voedingspatronen kun je, hoe gek dit misschien ook klinkt, hieraan een fijne ondersteuning hebben.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *