HET “HEVT” IN HANDEN

HEVT : de vier fases in het coachingstraject : 

H erkennen

E erkennen

V erkennen

T oepassen

 

Herkennen

Je start met het herkennen van je eigen levensthema’s, gedrag, patronen, overtuigingen, belemmeringen of een andere coachvraag die bij je speelt. Dit gebeurt doordat de pony’s reageren op jouw energie en gedrag en daarmee heel snel signalen afgeven die jij herkent uit jouw dagelijks leven. Sommige mensen noemen het “spiegelen”van het paard.

 

Erkennen

Stap twee is de acceptatie van je inzichten: Deze fase is de confrontatie waar het kwartje valt en dat kost soms tijd, meer inzicht en .

 

Verkennen

Daarna start je met de pony ervaringsgericht leren. De experimenteerfase waarin je gaat ontdekken hoe je anders met je probleem om kunt gaan, hoe je anders kunt reageren en wat de reactie daarop van “de ander is”. Wat werkt beter, hoe voelt het of kan het toch anders?

 

Toepassen

Daarna kun je oefenen met wat je geleerd hebt. Met de pony kun je bijvoorbeeld herhalen, inprenten om toe te kunnen passen in je dagelijks leven.

 

Coachen met paarden heeft te maken met inzicht krijgen, ervaringsgericht leren, maar ook met regie nemen. Het is een traject met stappen om het HEVT in handen te nemen.