SOVA TRAINING MET DE PONY

Ieder voorjaar en najaar starten nieuwe

SOVA trainingen met de pony!

Wat is dat? Sociale vaardigheid met de pony

 

In deze cursus SOVA training met de pony besteden we aandacht aan de thema’s die er letterlijk voor zorgen dat het kind in zijn kracht komt.

In de cursus  behandelen we op praktische wijze thema’s zoals: communicatie ook met je lichaamstaal; je ruimte verkennen en grenzen aan geven en bewaken; samenwerken; balans zoeken en vinden;  de IK-boodschap en meer…

De cursus richt zich met name op het ontwikkelen van een aantal belangrijke vaardigheden voor het kind.

Zo ondersteunt de leermethode het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. We werken aan het herkennen van de eigen comfort zone en het bewaken van de grenzen.

De IK-boodschap helpt het kind om duidelijk te kunnen maken wat het wel of juist niet wil en om dit op adequate manier met leeftijdsgenootjes te kunnen communiceren.

Doordat de cursus met hulp van pony’s wordt gegeven, leren de kinderen op een hele prettige, praktische manier over de inhoud van de thema’s. Elk stuk theorie wordt gekoppeld aan één of meer praktische oefeningen met de pony’s. Leren is leuk! Kinderen zien hoe de lesstof in de praktijk werkt bij de pony, want die reageert net zo als een ander. Je kind gaat ontdekken wat er wel werkt en wat niet werkt. We zien hierdoor een zeer positieve enthousiaste houding bij de kinderen ontstaan en in enkele weken groeien ze in hun welbevinden en sociale vaardigheden.

Kinderen die deelnemen aan de SOVA training met de pony leren op zichzelf te vertrouwen, gedrag van zichzelf en van anderen te begrijpen en ze durven hun grenzen te verleggen.

 

 

 

 De cursus data zijn te vinden in de Eigenweis agenda

Uw kind aanmelden voor de  cursus kan door contact op te nemen met mij via email .