Kinder- en Jongeren Coaching

imag0574 imag0377 imag0617

 

Voor kinderen en jongeren  zijn problemen soms moeilijk onder woorden te brengen, zodat het ook moeilijk lijkt om zelf je antwoorden of oplossingen te vinden.

Jouw wereld voelt op dit moment misschien onveilig. Misschien zijn er veranderingen waar je het moeilijk mee hebt. Denk aan de scheiding van je ouders, je pubertijd of de prestatie- en pestmaatschappij waar jij je weg in moet vinden. Soms is dat te veel om mee om gaan, voel je dat je daardoor helemaal op slot zit en niet wilt praten. Of misschien denk je wel dat je er niets meer aan kunt doen.

Contact met leeftijdsgenoten die hetzelfde mee maken, kan je helpen.  Hiervoor kun je bijvoorbeeld een sociaal emotionele vaardigheidstraining volgen in een klein groepje samen met de paarden. Je kunt bij een scheiding misschien ook steun vinden via internet bij Villa Pinedo en bij pestgedrag bij Stichting Aandacht voor Pesten . Hulp vragen is niet gek of raar en er zijn echt meer kinderen en jongeren die je voor gingen.

 

Hoe werkt Coachen met paarden?

Coachen met paarden en pony’s kan je ook helpen. Hierdoor kun je voor jezelf duidelijk krijgen waarom je niet lekker in je vel zit. De paarden helpen je ook met het zoeken van een oplossing die goed voelt voor jou. Je doet dat door samen met de paarden kleine opdrachten te doen. Je zult er versteld van staan hoeveel je misschien herkent in de pony’s en wat je van ze kan leren.

 

  imag0588imag0480  imag0603

 

Voor je ouders:

De coachingsmethodes die worden gebruikt zijn altijd afgestemd op de leeftijd en ontwikkelingsfase die bij  je kind of jong volwassene past.

Het paard kan de veilige derde persoon zijn, waar de problemen aan getoond kunnen worden. Samen met de paarden kan geëxperimenteerd worden welke oplossingen het best passen, hoe het zelfvertrouwen en zelfrespect gevoeld kan worden en hoe met “de ander” gecommuniceerd kan worden.

 

Voor meer informatie neem gerust contact op met mij.