Reacties

Over omgaan met teleurstelling en winnen en verliezen:

Ik geef Boy een complimentje ! [de wijze en rustige 27 jarige haflinger van het stel doet mee met een slalom “wedstrijdje”] : Hij weet al dat hij niet gaat winnen en toch blijft hij doorgaan en geeft niet op! Want het doen is ook al leuk.

 


 

Een moeder: Ik heb deze week zo vaak terug gedacht aan dat gevoel wat Vrolik uitstraalde, toen hij achter ons stond te stoppen, niet begrijpend wat we wilde gaan doen: geleerd om niet in alle goedbedoelde hurrie en planning door te gaan, maar oog te hebben voor het tempo van mijn dochter en haar mee te nemen in plaats van achter me aan voort te willen trekken! Het werkte echt voor onze communicatie!

 


 

Ik snap ook wel dat de regels er in onze ‘kudde’ thuis ook zijn, zodat ik leer wat wel kan en niet kan als ik later zelf mama ben. Net als het veulen. Dat ik niet door de wolven opgegeten ga worden. Dus eigenlijk is luisteren best belangrijk, maar dat zeg ik niet tegen mama hoor 😉

 


 

Paarden praten met hun lichaam en ik doe dat ook, dat wist ik helemaal niet, dat ik dat kon!

 


 

Met boos worden lukt het verder lopen niet. En op de vraag: Wat heeft Boy dan wel nodig?

“Als ik dan terug loop en een complimentje ga geven en dan vragen of hij nog een keertje mee wil lopen? ”

 

Wat leer je van Boy nu, wat kan je doen in de klas als je boos wordt?

“Dat ik later terug kan lopen en zeggen dat ze een mooie tekening gemaakt heeft? En dan vragen of ze weer met me verder wil lopen? “#ikkeurhetgoed 😉

 


2 super mooie ervaringsmomenten. De eerste eyeopener tijdens een oefening samen met de pony waarbij een coachee letterlijk Ên figuurlijk ‘in balans zijn’ onderzoekt en leert voelen : “met mijn ogen dicht is het makkelijker: Dan is mijn hoofd rustig van binnen en lukt het beter”!

En dat ze dit ook kon gaan gebruiken voor het focus vinden in het dagelijks leven was een tweede eyeopener 😉

 


“Ik hoef niet alles beter te kunnen dan een ander” dat had Sola haar geleerd.

 

 

 


Bij de evaluatievraag:  Heb je iets geleerd van de vragen die ik stelde stelde: “Ja, meer van binnen denken”

 

 

 

 

 

 


 

“Ik vond het fijn dat je kan kijken bij een paard wat je kan kiezen om te doen” (over emotieregulatie)

 


 

 

“Ik vond het heel leuk want ik kreeg veel opdrachten met de pony’s en ik mocht ook nog even kijken bij de hoefsmid, ik vond het gewoon super leuk!”

 

 


 

Mooie terugkoppeling van een van de trotse meiden tijdens les 4 van de SOVA training met de pony: “Mamma zei, je kunt wel merken dat je nu met de ponys geoefend hebt, want eerder had je dit nooit zo gezegd”.

 


 

Een moeder koppelt terug dat de trainer van het sportteam heeft opgemerkt dat haar dochter flink haar “mannetje begint te staan” in het team!